Academy of Ayurvedic Studies

About the AAS

My photo
Amsterdam, Noord Holland, Netherlands
International Ayurveda training in the Netherlands and in India

Friday, December 13, 2013

KERST

Altijd weer een uitdaging om iets origineels en lekkers op tafel te zetten. Nee, hier geen recepten voor die dagen, maar WEL: een eenvoudig en lekker recept voorafgaand aan Kerst, zodat je daar in ieder geval niet over hoeft na te denken :-)


Maak Basis Basmatirijst:
Bereidingstijd ± 15 minuten witte, 45 minuten bruine basmati

Spoel 100 gram witte of bruine basmatirijst goed af.
Doe de rijst in een middelgrote pan met 6 dl zuiver water en 1/8 theelepel zout.

Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en  doe het deksel op de pan totdat de rijst gaar is – als de rijstkorrels zacht zijn. Eventueel opdienen met ghee. 

- Terwijl de rijst op het vuur staat, ga je de groenten wassen en klein snijden - 



Thais roerbakken op ayurvedische wijze
Bereidingstijd ± 30 minuten

250 gr. verse asperges in stukjes van 2,5 cm
100 gr.  Chinese kool, heel dun gesneden
1 middelgrote bos spinazie, goed wassen! en klein snijden
los bosje verse cilantro – koriander, fijn gesneden
½ komkommer schillen en heel fijn snijden
3 eetlepels verse gemberwortel schillen en in heel dunne plakjes snijden – kan ook minder
2 geperste teentjes knoflook

Wanneer de rijst bijna gaar is, verwarm je in een grote koekenpan 2 eetlepels sesamolie en daarna voeg je op hoge stand de knoflook en gember toe. Ong. 1 minuut roeren en dan de asperges, Chinese kool en de spinazie erdoor roeren totdat de spinazie wat is geslonken.

Dan 1,5 dl kokosmelk er goed door roeren. Als de spinazie klaar is  de pan van het vuur nemen en vervolgens kunnen de cilantro en de komkommer erdoor. Over de rijst verdelen en lekker warm op tafel zetten! 

 


1 comment: